Top întrebări puse de prieteni

       Filipine, Mauritius, Japonia, Sri Lanka, Maldive, Bali și Cuba

       Ce au în comun toate aceste destinații? Simplu, întrebarea care mi-a fost pusă în ultimul timp în mod repetat.

       Care este destinația ta preferată?

       Primele dăți când am primit aceaste întrebări am stat să mă gândesc și să aleg o destinație dar nu am reușit sa mă decid asupra unei singure locații. Așa că am început să le iau pe bucăți în încercarea de a ajunge la un numitor comun. Credeți că am reușit?

       Unde mi-a plăcut cel mai mult să fac snorkeling?

       Răspunsul la această întrebare a fost clar: în Maldive. Nu știu dacă mi-a plăcut pentru că a fost prima oară când am făcut snorkeling în largul oceanului dar acolo, sub apă, totul este un desktop. Atâția pești colorați și corali de diferite forme și culori nu am mai văzut nicăieri. Pentru mine nimic nu se compară cu snorkelingul din Maldive.

       Excursiile la snorkeling durează aproximativ 8 ore. Pleci de pe insulă la ora 9:00 dimineața și te mai întorci pe la 17:00. Ai 3 opriri pentru snorkeling. Prima oprire este pentru bariera de corali. Acolo vezi, pe lângă peștii colorați, care sunt peste tot în apă, și o fâșie impresionantă de corali colorați în diverse forme iar dacă treci de ei vei vedea abisul. A doua oprire este pentru căutarea lui “Nemo” sau a peștelui Clovn. Acest peștișor își face veacul pe lângă anumiți corali și din acest motiv nu îl găsești peste tot, este nevoie de o oprire specială doar pentru el. A treia oprire este pentru a înota cu țestoasele. Asta dacă ești norocos și ele se hotărăsc să înoate pe la suprafața apei. Se pare că atunci când am mers noi în excursie aveau chef de socializare și au dat un spectacol minunat pentru noi, cât să ne facă să declarăm că vacanța în Maldive este perfectă pentru snorkeling.

       Cele mai frumoase plaje?

       Aici este foarte greu și să fac un top 3, dar să aleg o singură locație? Cred că cele mai frumoase plaje pe care am ajuns au fost în vacanta în Filipine. Nisipul alb, perfect fin și nu știu cum , dar niciodată fierbinte, pun Filipinele pe locul 1 în Topul preferințelor mele pentru plajă. Poate și pentru că am ajuns aici exact când s-a redeschis plaja din Boracay, perfect curată cum nu am mai văzut o plaja până acum.

       În urmă cu un an, Boracayul era considerat fosa Filipienelor așa că cei la conducere au hotărât închiderea acestei insule pentru curățare și reamenajare. După 6 luni au scos la lumină o perlă.

       Restul localnicilor de pe alte insule, de frică că vor fi și ale lor închise, au început să-și facă curățenie singuri așa că, în acest moment, insulele Filipine pot fi considerate cele mai ECO insule din Asia. Și cele mai frumoase dacă mă întrebați pe mine.

 

       Cele mai frumoase excursii pe apă?

       Aici bătălia se dă între Maldive și Filipine.

       În Maldive totul este foarte calculat, organizat, toți sunt atenți la detalii, la finalul excursiilor primești și poze și filmulețe oferite de către organizatori fără niciun cost suplimentar. Totul este la superlativ. Nu o să mai detaliez această destinație deoarece v-am vorbit mai sus despre punctele cheie ale unei excursii pe apă aici.

       În Filipine organizarea nu este punctul lor forte, dar se vede ca își dau toată silința. Ce îmi place aici foarte mult și mă face să trec cu vederea peste micile probleme apărute în timpul excursiilor, este atenția lor pentru ocean. De 1 an de zile cantitatea de plastic folosită de ei s-a redus drastic. Cel puțin, pe apa, nu mai ai voie să ai pahare/farfurii/tacâmuri sau sticle de plastic. Totul este de carton sau de metal ceea ce nu poate decât să mă bucure. Consider că inamicul numărul 1 al Pământului este omul și faptul că în Filipine tocmai oamenii încearcă să schimbe ceva mă face să cred că totuși această planetă mai are o șansă.

       Ce motive am sa aleg Filipine ca locația cu cele mai frumoase excursii pe apa?

       Aș începe cu cea mai frumoasă experiență pe care am avut-o acolo. Într-o zi ne doream să mergem pe o insulă văzută din barcă cu o zi înainte, dar voiam să stăm o zi întreagă, nu doar o ora, cât era programul în excursia prestabilită. Ne-am dus în port cu gândul să închiriem o barcă doar pentru noi și am început să negociem cu căpitanii bărcilor. Am reușit să scoatem prețul dorit și apoi căpitanul bărcii “câștigătoare” ne-a spus că trebuie să mergem în piața de lângă, să ne cumpărăm mâncare pentru prânzul pe care urma să îl gătească pe grătarul din dotarea bărcii.

       Apoi am făcut împreună programul și ne-am pornit la drum, nerăbdători să vedem ce frumuseți ne mai încântă privirile.

       Una din dorințele noastre principale a fost să ajungem pe o plajă pustie, unde să fim numai noi. Ceea ce s-a și întâmplat! În general, în jurul prânzului, toate insulițele sunt pline de oameni care poposesc pentru pauza de masă. Noi, având barcă privată, ne-am organizat în așa fel încât să oprim pe plajă după ce pleacă toată lumea așa că pentru 4 ore am avut o insulă doar pentru noi. MINUNATĂ experiență!

       Ce îmi mai place la Filipine este respectul lor pentru turiști. Există 2 lagune foarte cunoscute acolo, Small Lagoon și Big Lagoon, unde până acum 1 an erau atât de aglomerate încât nu găseai nici măcar un moment în care să-ți poți face o poză cu peisajul minunat de acolo. Acum lucrurile nu mai stau așa. Autoritățile au decis limitarea numărului de turiști care pot intra în aceste lagune la 60 de persoane pe ora. Așa că trebuie să te programezi din timp dacă vrei să le vizitezi și să ai grijă să ajungi exact la ora stabilită pentru că altfel nu vei mai avea voie să intri. Big Like for this!

       Cele mai frumoase excursii pe uscat?

       Aici câstigă detașat vacanta în Sri Lanka. O vacanță aici nu se compară cu nimic.

       Oamenii, experiențele și peisajele minunate nu le poți găsi la o așa supremație ca în Sri Lanka. Pentru mine acest loc a fost dragoste la prima vedere.

       Am fost de 2 ori și m-aș întoarce oricând. Sunt îndrăgostită de plantațiile de ceai, de grija oamenilor pentru natură și animale, de oamenii în sine care sunt gata oricând să te ajute cu orice, de simplitatea lor.

       Aici am avut cel mai frumos circuit. Timp de 7 zile ne-am plimbat pe toată insula, de la plajă la plantațiile de ceai, la safari, la grădinile de mirodenii și templele enigmatice.

       Este un must have pentru oricine dorește să înceapă să viziteze și altceva înafară de Europa deoarece Sri Lanka este o destinație completă din toate punctele de vedere: Viață sălbatică, peisaje, orezării, plantații și fabrici de ceai, tradiții străvechi, temple, safari și plaje pustii.

       Cea mai bună mâncare?

       Aici câstigă detașat Japonia. Aici am avut mai mult o vacanță culinară decât orice alt gen de vacanță. Am scris AICI despre experiența noastră culinară din vacanta în Japonia.

       Cu toate că acum, dacă stau puțin și trec în revistă destinațiile…Și vacanța în Thailanda a fost foarte aproape de Japonia când vine vorba de mâncare. În ambele țări mâncarea este diversificată, nu ajungi să te plictisești de ea și să simți nevoia să mănânci un burger la mijlocul vacanței.

       Cei mai veseli oameni?

       I-am văzut în vacanță în Cuba. Aici toată lumea dansează, toată lumea cântă și toată lumea pare fericită. Poate din cauză că toți, chiar dacă muncesc chiar dacă nu muncesc, nu duc grija zilei de mâine. Dacă au noroc să aibă un acoperiș deasupra capului totul este ok. În Cuba încă se dă mâncare pe cartelă, cum era pe timpul lui Ceaușescu la noi. Diferența este că indiferent dacă muncesc sau nu, ei au o anumită sumă pe cartelă cu care să supraviețuiască în luna respectivă. Nu cred că am văzut mai mulți de 2 oameni ai străzii în toată vacanța mea în Cuba de 2 săptămâni jumătate.

       “Locul unde te-ai putea muta?”

       Da, am primit și întrebarea asta. Acum nu știu dacă oamenii îmi  pun întrebarea din curiozitate sau vor să scape de mine… 🙂

       Încă nu m-am putut decide dacă vreau să mă mut într-un loc mai pe stilul chill pentru că dacă aș dori asta sigur aș opta pentru Bali, unde yoga și masajul sunt la ordinea zilei, sau dacă vreau să continui să stau într-un oraș mare. Pentru opțiunea numărul 2 clar aș alege Tokyo. Orașul ăsta m-a dat pe spate! Curățenia, punctualitatea și multitudinea de activități pe care le poți face acolo nu te-ar lăsa să te plictisești nici dacă ai trăi 2 vieți acolo.

       Top 3 destinații în care m-aș întoarce și mâine?

Sri Lanka

Filipine

Cuba,Japonia,Bali,America 🙂

Nu mă pot decide 🙂 Îmi este dor de toate!

       O destinație în care nu m-aș întoarce niciodată?

       Nu există! Pentru că fiecare destinație este minunată într-un fel sau altul. Important este să găsești lucrul care o face unică și care te face să-ți dorești să te întorci acolo.

Travelling. It leaves you speechless, then turns you into a storyteller!

About the Author
Ma numesc Adela Pasc, sunt make-up artist si travel addicted! Visez ca pana la finalul vietii sa-l machiez macar o data pe Johnny Depp si sa calc pe toate cele 7 continente!

Leave a Reply

*